Vad behöver igelkotten för saker

Spread the love

När man skall skaffa igelkott kan man kika både på smådjurs och reptilavdelningen i zooaffären men kika även på tex Rusta, Ö&B m.m, man kan hitta mycket kul och bra saker till igelkotten bara man har lite fantasi.

Det man behöver skaffa till igelkotten är mat och vattenskålar, motionshjul av lämplig storlek (minst 30 cm), klosax, fleecefiltar att sova i, toalettlåda med t.ex. chinchillasand och värmematta. Igelkotten sover gärna i ett litet hus. Det går att köpa eller göra ett litet hus av t.ex. trä eller använda en vanlig papplåda. Många har en kaninbur som igelkottens kryp in där den har sitt hus och sina saker. Vi har bottenmaterialet Carefresh i våra öppna burar så igelkottarna har något att böka med.

Tänk på att använda fleecefiltar om du vill ge igelkotten filtar att gosa i, så igelkotten inte riskerar att fastna med sina små tassar eller tår och få blodstopp. Tex handdukar repar de upp med sina taggar och trådarna kan sen vira sig runt deras små fötter eller tår. Ta även helst bort garnet som kanterna på fleecefiltarna är dekorerade med. Jag brukar köpa billiga filar på Ö&B och dela i fyra bitar. det blir lagom till en igelkott.

På reptilavdelningen kan du hitta plastväxter, torkade löv, korkbarkstunnlar m.m men även foderinsekter som igelkotten älskar att äta.

Comments are closed.